Apple’s eerste virtual reality-project is een U2-video

Apple Music is een samenwerking aangegaan met U2 om Apple’s eerste virtual reality-video te maken. De video is een 360-graden muziekclip die je met een VR-headset en de Vrse-app kunt bekijken. In een grote bus tourt het project met de band mee.

Deze zogenaamde Experience Bus staat in de buurt van een concertzaal waar U2 die avond op zal treden. Omdat nog maar weinig mensen zelf een VR-headset hebben, kunnen geïnteresseerden op deze manier toch de video in virtual reality bekijken.

Oculus Rift en Beats koptelefoon

Door een Oculus Rift en Beats koptelefoon op te zetten, lijkt het net alsof je naast U2 staat als ze hun nieuwe single Song For Someone ten gehore brengen. Apple steekt het niet onder stoelen of banken dat ze mee hebben gewerkt aan de totstandkoming van deze video. Op de bus zelf staat een Apple Music-logo, en ook als de video begint verschijnt eerst de naam van Apple’s muziekdienst in beeld.

Wil je zelf de video bekijken maar heb je geen VR-headset, dan kun je door je iPhone te draaien toch het idee krijgen van een virtual reality-ervaring. Apple heeft er overigens niet zelf een app voor gemaakt, maar gebruikt het bestaande Vrse om de video te tonen. De vraag is natuurlijk of dit simpelweg een test is van Apple, en dat er in de nabije toekomst meer van dit soort VR-projecten zullen volgen.

Apple en U2

Dat Apple uitgerekend met U2 in zee gaat voor een nieuw project is geen toeval. Al jaren zijn de twee nauw met elkaar verbonden, wat al begon met het silhouet van zanger Bono in de eerste iPod-reclame.

Onlangs kon deze samenwerking nog op de nodige kritiek rekenen toen Apple besloot om het nieuwe U2 album Songs of Innocence op ieder iDevice te installeren, zonder inbreng van de gebruiker.

Source: iculture.nl